Dell OptiPlex 745 Tower – O platforma ideala pentru upgrade si jocuri

Buna ziua si bine v-am gasit, astazi o sa va vorbesc despre Calculatorul SH Dell Optiplex 745 in varianta tower. Dupa cum spune si titlul este un calculator foarte permisibil in ceea ce privesc upgrade-urile si am sa va explic de ce in cele ce urmeaza.
Astazi exploram stocurile noastre de calculatoare si ma gandeam ce calculator as lua pentru mine sa-mi fac o “consola pentru jocuri” si din totate variantele acest calculator mi s-a parut cea mai buna.

In primul rand pentru jocuri iti trebuie un procesor puternic ca jocurile sa poata rula in parametri normali, acest calculator are incorporat un procesor Intel Core 2 Duo E6300 care lucreaza la o frecventa de 1830 Mhz, suficient pentru majoritatea jocurilor aparute pana in 2011.
Socketul LGA775 este foarte raspandit si permite schimbarea procesorului cu altul mai puternic in cazul in care este nevoie, placa de baza suporta procesoarele din seria Intel E6000.

Capacitatea memoriei RAM cu care vine acest sistem este de 1024 mb, insa placa de baza permite upgrade pana la 8 Gb DDR2 cu frecvente intre 533 si 800mhz incele 4 sloturi DIMM cu suport Dual channel. Acest calculator ne mai pune la dispozitie 4 sloturi S-ATA cu rata de transfer 300mbps, 2 destinate hard-discurilor si 2 destinate unitatilor optice.

Placa video incorporata are un chipset Intel Graphix Media Accelerator 3000 si o memorie share de 256Mb, suporta rezolutii pana la 1920 x 1200 si vine cu suport D3D,OGL Pixilation Rules si dual monitor. Interfata placii video este VGA (analog ) si are extensie (digital) Dvi-D dual link.
Nu estea cea mai stralucita placa video dar este bunicica, pentru o placa video performanta avem la dispozitie 4 sloturi PCI din care 1 x PCI-E x1 Full height, 2 x PCI full height si 1x PCI Express x16 full height.
Pentru ca jocurile trebuie sa para cat mai reale si sa te duca in mijlocul actiunii iti trebuie si o buna calitate a sunetului redata de placa audio ADI 1983 High Definition.
Capacitatea de stocare existenta este de 80 gb Sata si poate fii extinsa in limita tehnologiei de pe piata cu hardiscuri de pana la 10k rotatii pe minut cu rata de transfer de pana la 300mbps.

Carcasa ne ofera 2 suporturi pentru hard disc, 2 suporturi pentru unitati optice si 1 suport pentru floppy in care se poate monta la fel de bine inca un hard disc.
Sursa de alimentare care tine sistemul in picioare are 305 W si poate fii schimbata in functie de nevoile utilizatorului. Posibilitatile stocare si transfer ale datelor sunt oferite de porturile USB 2.0 in numar de 8, portul RJ-45 (Retea), portul serial si portul paralel. Pe langa aceste porturi mai avem 4 porturi audio (2 fata/2 spate) si 2 porturi video (VGA, DVI-D).

Ca toata lumea sa inteleaga despre ce vorbesc am sa atasez cateva poze in care puteti vedea carcasa si toate porturile.

Pentru detalii suplimentare despre acest sistem cat si despre alte sisteme va rugam vizitati categoria Calculatoare SH

2 thoughts on “Dell OptiPlex 745 Tower – O platforma ideala pentru upgrade si jocuri”

Leave a Reply