Cum puteți schimba rapid între căști și boxe

Timp de citit: < 1 minute

Ați avut vreodată nevoie să schimbați rapid între căști și boxe, fără a fi nevoie să scoateți din cablurile conectate la calculator? Iată cum puteți alege între dispozitivele dumneavoastră, fără să trebuiască să umblați la cabluri, sau să vă schimbați setările de sunet.

În primul rând, dați click pe butonul de volum, situat în partea dreaptă a task bar-ului.

Căsuța apărută conține dispozitivul setat pentru redarea sunetului, iar în partea dreaptă are o săgeată orientată în sus. Dați click pe săgeata respectivă.

Noul meniu conține toate dispozitivele conectate la calculatorul dvs. ce pot reda sunet (căști, monitor, boxe, etc.). Din această listă, selectați opțiunea dorită. Dacă vă răzgândiți mai târziu, puteți selecta orice alt output doriți.

Cum să transformi telefonul mobil într-o cameră web

Timp de citit: < 1 minute

Dacă nu aveți o cameră web, vă puteți transforma telefonul mobil într-una. Desigur, puteți spune că faceți apelul video direct din aplicația de telefon. Totuși, de multe ori este mai ușor să interacționați cu aplicația respectivă de la un calculator/laptop, un exemplu este Zoom. Pentru un telefon cu Android, găsiți în Magazinul Google o aplicație care se numește DroidCam. După ce instalați aplicația pe telefon, o deschideți și vă va afișa o adresă IP.

Acum trebuie să instalați pe calculator/laptop aplicația DroidCam Client pentru realizarea conexiunii între cele două dispozitive. Această aplicație este disponibilă atât pentru Windows cât și pentru Linux.

În partea stângă aveți aplicația DroidCam de pe telefon iar în partea dreaptă DroidCam Client de pe Windows, unde adăugați adresa IP și portul.
Dacă Skype sau Zoom nu vă găsește camera web de la început, atunci intrați la setările Audio/Video din fiecare aplicație ca sa o alegeți din lista.

Curățarea partiției principale (Windows 10)

Timp de citit: < 1 minute

Dacă noul an v-a găsit cu calculatorul încărcat de fișiere uitate și clipulețe adunate de pe internet, acestea vă pot face sistemul să funcționeze mai încet, în special dacă sunt păstrate pe partiția pe care ați instalat și sistemul de operare.

Astăzi vă vom prezenta, într-un mic tutorial, cum să vă “curățați” partiția (sau drive-ul) pe care aveți instalat sistemul Windows.

Pasul 1

Pentru început, dați click pe butonul Start, situat în partea stângă a taskbar-ului, sau apăsați tasta Windows. În fereastra apărută, scrieți “this pc”, apoi dați click pe iconița calculatorului. Dacă aveți deja o scurtătură creată pe taskbar sau desktop, puteți accesa folderul prin intermediul acesteia.

Pasul 2

Odată intrați, dați click dreapta pe partiția în care ați instalat sistemul de operare (în general este notată cu litera C) și selectați Properties în meniul apărut.

Pasul 3

Noua fereastră vă va arăta memoria totală și cât spațiu mai aveți disponibil. Pentru a continua, dați click pe butonul Disk Cleanup, aflat în partea dreaptă a ferestrei.

Pasul 4

Veți vedea o listă în care puteți bifa obiecte de care sistemul dumneavoastră de operare consideră că nu are nevoie. În dreptul fiecăreia veți vedea și cât spațiu eliberați prin stergerea acestora. După ce bifați opțiunile pe care le vreți șterse, folosiți butonul Clean up system files.

Pasul 5

În noua fereastră, selectați din nou ce fișiere vor fi șterse si apoi apăsați OK. În funcție de gradul de încărcare al partiției și viteza de lucru a calculatorului, operația poate dura de la câteva secunde la 10-15 minute, deci este posibil să nu puteți folosi calculatorul o scurtă perioadă.

Cum să schimbați adresa URL a profilului de LinkedIn

Timp de citit: < 1 minute

Accesați LinkedIn și intrați pe pagina de profil:

RO: Click pe Eu apoi Vizualizati profilul / EN: Click pe Me apoi View Profile

În pagina următoare o să aveți în dreapta sus butonul Modificaţi profilul public şi URL-ul sau Edit Public Profile & URL

O să apară o casetă unde este afișată adresa curentă a profilului. Apăsați pe pictograma cu creionul pentru a schiba adresa intr-un mai simplă:

Salvați modificările și asta este tot. Să nu uitați să actualizați adresa în toate locațiile unde o aveți scrisă: cărți de vizită, CV-uri, site-uri de recrutare, rețele sociale, etc.

Task Manager – Cum să vă faceți calculatorul mai rapid

Timp de citit: < 1 minute

Ați avut vreodată probleme la deschiderea calculatorului? Poate că voiați să verificați rapid un document sau un proiect, dar sistemul dumneavoastră încă pornea diverse aplicații? Vă vom arăta în câțiva pași cum puteți evita acest tip de problemă și să îmbunătățiți timpul de încărcare al sistemului de operare.

Deschideți Task Manager-ul. Puteți folosi combinația de taste Ctrl + Alt + Delete, apăsate simultan, sau da click dreapta pe Taskbar și selecta Task Manager din meniul apărut.

Dacă nu ați mai avut de-a face cu acesta, fereastra de Task Manager va apărea într-o formă simplă. Apăsați pe butonul “More details”, aflat în colțul din stânga jos al meniului, pentru a avea acces la toate meniurile din Task Manager.

Dați click pe fereastra numită “Startup” și aici veți găsi toate aplicațiile care sunt pornite odată cu inițializarea sistemului dumnevoastră de operare.

Tot ce trebuie să faceți pentru a micșora timpul de încărcare este să dați click dreapta pe aplicația dorită și apoi să selectați opțiunea “Disable”. Aplicațiile nu vor mai porni odată cu sistemul de operare, dar încă pot fi deschise manual. În caz că vă răzgândiți mai târziu, puteți urma același proces și selecta opțiunea “Enable”.

Cum să salvați o pagină web ca document PDF

Timp de citit: < 1 minute

Pentru majoritatea browserelor, funcția de imprimare (Print) este cea mai rapidă și eficientă modalitate de a salva o pagină web în format PDF. Știm că varianta Salvare pagină ca (Save page as), ar fi alegerea logică, dar această opțiune este pentru salvarea paginilor într-un format web.

Pentru a salva o pagină web în format PDF folosind Chrome, urmați acești pași:

  • Pasul 1: Faceți clic pe pictograma cu trei puncte din colțul dreapta sus și alegeți Imprimare (Print)… din meniul derulant. Alternativ, apăsați Ctrl + P.
  • Pasul 2: În fereastra pop-up rezultată, faceți clic pe săgeata în jos din dreapta opțiunii Destinație (Destination) și selectați Salvare ca PDF sau Microsoft Print to PDF din meniul derulant.
  • Pasul 3: Faceți click pe Mai multe setări (More Settings) pentru a vedea opțiunile pentru modificarea dimensiunii hârtiei, scalarea și așa mai departe, dacă este necesar.
  • Pasul 4: După ce faceți modificările necesare, faceți clic pe butonul Salvare și selectați o destinație pe computer.
  • Pasul 5: Faceți clic pe un al doilea buton Salvare pentru a finaliza.

Cu Firefox procedați la fel doar că butonul din dreapta sus are trei liniuțe și nu trei puncte cum are Chrome.

Calculatoarele Refurbished: Top 3 avantaje

Timp de citit: < 1 minute

Cu toate că uneori sunt trecute cu vederea, calculatoarele refurbished reprezintă o opțiune importantă pentru oricine vrea să înceapă o afacere sau are nevoie de un sistem pentru uz personal. Acestea vin cu o serie de avantaje, pe care le vom enumera mai jos și care vă vor ajuta să vă formați o opinie pentru următoarea dumneavoastră achiziție.

             3. Garanția prelungită

             Calculatoarele refurbished vândute de Interlink sunt însoțite de o perioadă de garanție de 3 ani. Dacă doriți, aveți opțiunea de a adăuga încă 2, pentru un total de 5 ani. Înainte de livrarea sistemelor, tehnicienii noștri se asigură că acestea funcționează în parametri optimi, pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura de calculatoare refurbished egale în performanță cu modelele noi.

             2. Sistem de operare Windows inclus

             Pe lângă calitatea superioară oferită față de modelele second hand, calculatoarele refurbished se livrează cu sistemul de operare deja instalat. Puteți opta pentru variantele Home sau Pro de Windows 10, care vor fi incluse în prețul final. Noi vom avea grijă de sistemul de operare, iar dumneavoastră veți putea folosi calculatorul imediat ce l-ați pus în funcțiune.

             1. Prețul mic

             Calculatoarele refurbished brand, cum ar fi Dell, HP, Lenovo pot fi destul de costisitoare cumpărate noi. Cele refurbished oferă aceeași performanță ca un calculator nou, dar pot fi achiziționate chiar și la jumătate din prețul original. De asemenea, Interlink vă oferă, după cum am menționat la punctul doi, licența Windows 10, reducând și mai mult cheltuielile necesare pentru achiziționarea unui sistem.

Ce poți face acasă cu un calculator thin client

Timp de citit: < 1 minute

Un calculator de tip thin client este un computer simplu (cu performanță scăzută) care a fost optimizat pentru a stabili o conexiune la distanță cu un mediu de calcul bazat pe server.

Avantaje:

  • preț mic
  • dimensiuni reduse
  • consum foarte mic de energie

Dezavantaje:

  • performanță scăzută
  • spațiu mic de stocare

Un utilizator obișnuit îl poate folosi ca o platformă multimedia, conectat direct la televizor. Dacă spațiul de stocare este în jur de 16GB se poate instala Windows 7. Însă dacă spațiul de stocare este mai mic sau dacă Windows 7 merge greu atunci puteți instala și o distribuție Linux pentru calculatoare cu performanțe scăzute.

Un exemplu de thin client este Calculator NOU HP t620 Flexible Thin Client, AMD GX-217GA 1.65GHz, 4GB DDR3, 16GB SSD. Prețul este de doar 199 lei.

Top 3 Workstation-uri Second Hand

Timp de citit: 2 minutes

Dacă munca sau hobby-urile dumneavoastră necesită putere de procesare pe care nu o găsiți într-un desktop sau laptop obișnuit, puteți face un pas înainte, către lumea workstation-urilor. Aceste calculatoare aduc un nivel superior de putere de lucru pentru task-urile cu care vă confruntați zilnic, fiind special construite pentru clienții cu proiecte mai complexe.

          În continuare, vă prezentăm un scurt top de workstation-uri second hand, pentru ca dumneavoastră să vă puteți alege mai ușor următorul sistem de lucru.

          3. Workstation HP Z400, Intel Xeon Quad Core W3520 2.66 – 2.93GHz, 8GB DDR3, 500GB SATA, AMD Radeon HD 7350 1GB GDDR3, DVD-RW

          O bună portiță de intrare în lumea stațiilor de lucru, HP Z400 este un sistem bun pentru un buget restrâns, sau dacă aveți proiecte la care lucrați rar, dar care necesită un workstation. Procesorul cu 4 nuclee și cei 8 GB de RAM permit acestui calculator să rezolve cu ușurință task-urile uzuale și îl fac ușor de folosit pentru proiecte simple. Pentru stocare, cei 500GB sunt suficienți la acest nivel, dar puteți opta oricând pentru un upgrade de HDD sau SSD.

          2. Workstation HP Z440, Intel Xeon 12-Core E5-2670 V3 2.30 – 3.10GHz, 32GB DDR4 ECC, 480GB SSD + 1TB SATA, Nvidia Quadro K2200/4GB + Windows 10 Pro

          Pentru proiecte mai avansate, vă recomandăm sistemul HP Z440, echipat cu un procesor Xeon cu 12 nuclee și 32GB RAM DDR4. Mult mai puternic decât predecesorul său Z400, acesta poate executa sarcini de randare, simulări, calcule matematice complexe, sau servi drept host pentru mașini virtuale. Placa video din gama Quadro, special concepută de Nvidia pentru lucru în domeniul grafic, oferă utilizatorului un avantaj in suita Adobe, randare și editare video. De asemenea, sistemul este echipat cu un SSD de 480 de GB si un Hard Disk de 1TB, pentru ca dumneavoastră să aveți unde păstra proiectele la care ați lucrat. Sistemul de operare Windows 10 Pro este și el inclus în preț, pentru o experiență “plug and play”.

          1. Workstation Dell Precision T7810, 2 x Intel Xeon 14 Core E5-2660 V4, 64GB DDR4, 480GB SSD + 3TB HDD, Nvidia Quadro K5000/4GB, DVD-RW          

Echipat cu 28 de nuclee și 64 de GB de RAM, pe platforma DDR4, Dell Precision T7810 este alegerea noastră pentru locul 1. Indiferent că este vorba despre randări, editare, muncă în domeniul AI, programare, simulări sau calcule complexe, acest workstation vă va completa sarcinile. Placa video Quadro 5000 va avea grijă de task-urile video/grafice, iar pe partea de stocare găsim un SSD de 480 GB și un HDD de 3 TB. Securitatea sistemului este garantată de către producătorul Dell, iar dumneavoastră vă puteți alege sistemul de operare dorit.

Jocurile Android vor rula și pe Windows în 2022

Timp de citit: < 1 minute

Gamerii de smartphone care urăsc să fie legați de telefoanele lor, tocmai au primit o veste ca un cadou de sărbători. Google aduce jocurile Android de pe Google Play pe laptopuri, PC-uri și tablete cu Windows.

Joi, la The Game Show Awards, Google a anunțat o aplicație care le permite gamerilor de pe Android să se joace pe computerele cu Windows. Jucătorii vor putea să închidă jocul pe un dispozitiv și să îl reia de unde au rămas pe altul. Aceasta înseamnă că puteți comuta între un Chromebook, un computer Windows și un telefon Android fără a pierde datele salvate.

Aplicația, care este construită și distribuită de Google, rulează jocuri local pe sistemul dvs., fără a fi nevoie de streaming în cloud. Până acum, Google a prezentat serviciul doar într-un scurt clip video, așa că unele detalii importante nu au fost dezvăluite. Știm, totuși, că va sosi cândva în 2022.