Acer Aspire M3640 – O solutie ieftina pentru pasionatii de jocuri

Timp de citit: 2 minutes

Pentru ca mai mereu am vorbit despre calculatoare modeste, astazi o sa va prezint un calculator second hand cu o configuratie performanta pentru pasionatii de jocuri PC.

Este un calculator second hand care, dupa parerea mea, face toti banii avand in vedere tehnologia pe care o pune la dispozitie.

Dupa cum v-am obisnuit, o sa incepem cu principala componenta aflata pe socket-ul LGA775 si anume procesorul Intel Core 2 Quad Q6600 care lucreaza la o frecventa de 2400 Mhz. Q6600 face parte din penultima generatie de procesoare lansate de intel si beneficiaza de unele din cele mai noi si avansate tehnologii aparute pe piata : Intel® Virtualization Technology (VT-x), Execute Disable Bit, Thermal Monitoring Technologies, Enhanced Intel SpeedStep® Technology, Idle States si Intel® 64.

Memoria RAM de tip DDR II are o capacitate de 2 Gb la o frecventa de 667 Mhz, iar cele 2 sloturi DIMM permit un maxim de 4 Gb la o frecventa de 800 Mhz (single-channel support on two DIMMs). Capacitatea RAM-ului este suficienta pentru majoritatea jocurilor noi si face fata cu brio suprasolicitarii. Ca procesorul si memoria RAM sa poata fii folosite la o la limitele capacitatii lor, Acer a echipat acest calculator cu o placa de baza ASROCK G31M-GS care are o placa grafica incorporata Intel Graphics Media Accelerator 3100 de 384 mb pregatita sa infrunte o grafica puternica. In cazul in care veti vrea o placa video mai puternica aveti la dipozitie 1 slot PCI Express x 16, un slot PCI Express x 1 si 2 sloturi PCI in care puteti monta atat placi grafice cat si placi audio, placi de retea sau alte componente in functie de necesitati.

Orice pasionat de jocuri pe calculator stie ca este nevoie de un spatiu de stocare cat mai mare pentru cat mai multe jocuri si aplicatii, totusi spatiul de stocare nu este prioritatea principala cand vorbim de hard discuri. In acest calculator o sa gasiti un hard disc de mare viteza cu o interfata S-ATA 2 si o capacitate de 640 Gb.

Pentru un sunet cat mai apropiat de realitate va puteti conecta sistemul audio la placa de sunet 7.1 de inalta calitate, care aduce un sunet cat mai real pentru a simti actiunea jocului.

Interfata calculatorului va pune la dispozitie un card reader, o intrare microfon, o intrare pentru casti si 4 USB-uri 2.0, iar in spatele carcasei aveti 4 poturi USB 2.0, 1 port IEEE 1394, 2 porturi PS2, 6 porturi audio 3.5mm, un port de retea Gigabit Ethernet Wake-on-LAN ready de tip RJ-45, un port VGA, un Serial, un HDMI si un S/PDIF.

Dimensiunile carcasei masoara 441mm x 360mm x 180mm, iar consumul ajunge la doar 250 W.

Toate aceste caracteristici il fac sa fie unul din cele mai bune calculatoare pentru gaming.
Pentru detalii suplimentare despre calculator vizitati pagina Calculatoare Second Hand.

Leave a Reply