Acer Veriton M420 – ATI Radeon HD 3200

Timp de citit: 2 minutes

De curand am adus in firma cateva modele noi de calculatoare second hand, printre care si Acer Veriton M420. Pentru ca aveam ceva probleme cu calculatorul de acasa, am decis sa imi achizitionez unul si sunt foarte multumit de performantele acestuia.
Am ales acest calculator deoarece mi-a placut echilibrul dintre procesorul AMD si componentele ATI. Este un calculator sh excelent pentru biroul de acasa si poate face fata cu succes multor aplicatii multimedia si jocurilor aparute pana in 2008 – 2010, dar cu ajutorul unei placi video pentru gaming poate tine in picioare o grafica mult mai complexa.

Procesorul acestor calculatoare ieftine este un AMD Athlon Dual Core 64 4400+ ce lucreaza la o frecventa de 2200 Mhz, iar memoria RAM este de tip DDR2 si are o capacitate de 2GB.
Chipsetul este un AMD 780G si vine cu o placa video ATI Radeon HD 3200 cu o memorie de 256Mb dedicata ce se poate extinde pana la 895Mb share din memoria sistemului.
Nu folosesc placa video la rezolutii HD (1920 x 1080), dar va pot spune ca la rezolutii de 1280 x 1024 tine in picioare fara probleme jocuri ca NFS Undercover, programe de editare foto si video (Corel Draw, 3D Max, Photoshop, e.t.c.) si o multime de aplicatii multimedia deschise in paralel (winamp, browsere web, editoare text, messenger, antivirus, e.t.c.).

Singurul mic dezavantaj al acestui calculator este hard disk-ul cu o capacitate de 80Gb si interfata SATA, dar nu este o mare problema deoarece poturile sata suporta hard disk-uri de pana la 1Tb.

Pentru extinderea capacitatilor, placa de baza ne pune la dispozitie: 4 sloturi de memorie DDR2 ce suporta pana la 2Gb fiecare, 1 slot Pci-express x 16, 1 port IDE si 2 sloturi PCI.
Carcasa, desi pare mica, este foarte incapatoare si vine cu un sistem de fixare al componentelor, fara suruburi. In carcasa avem spatiu pentru 2 unitati optice, 4 hard discuri si 2 FDD-uri, card redere, extensii audio sau alte componente.

Pentru trafic de date, calculatorul ne pune la dispozitie cateva porturi: 1x serial, 1 x DVI, 1 x VGA, 9x USB, 2x PS2, 1x Serial, 8x Audio 3.5 mm, 1x Rj-45, un cardd reader si o unitate optica DVD-RW cu interfata SATA.
Placa audio HD 7.1 vine cu 8 porturi si un sunet excelent pentru muzica, filme si jocuri. Aveti la dispozitie o multime de setari in softul placii de sunet, setari care permit ajustarea volumului in functie de dimensiunile camerei, egalizatoare, efecte, stabilirea intrarilor si iesirilor si multe altele.

Pentru detalii spuplimentare vizitati categoria calculatoare second hand.


Leave a Reply