Google a cumparat Motorola!

Achizitia Google a producatorului de telefoane american Motorola Mobility a costat, nu mai putin de 12.5 miliarde de dolari si a fost incheiata cu succes la cateva zile dupa aprobarea guvernului chinez.

Autoritatile chineze au fost de acord cu aceasta achizitie, cu conditia ca Google sa ofere gratuit sistemul de operare Android pentru 5 ani de acum inainte.
Aceasta achizitie este cea mai mare achizitie facuta de Google din toate timpurile.
Gigantul motoarelor de cautare online a hotarat deja si o noua echipa de management ce se va ocupa de producerea castilor.
Potrivit BBC, Motorola este lider de piata in fabricarea telefoanelor de tip Smart si a alotor aparaturi de ultima generatie.
Istoric

Seful executiv al Google, Larry Page, a afirmat pe blogul sau ca exista oameni care folosesc aparaturi de ultima tehnologie si totusi nu au un computer personal: “Banalele telefoane din buzunarele noastre au devenit supercomputere ce ne influenteaza in mod direct stilul de viata. Acum este posibil sa facem lucruri pe care, cu ceva timp in urma, le consideram imposibile sau posibile doar in filme ca Star Trek – primirea cordonatelor exacte in care te aflii prin gps, vizionarea unui film pe Youtube sau faptul ca poti face o fotografie ce o poti impartasii instant cu prietenii.”

Larry Page a mai adaugat ca Motorola are o lunga istorie in dezvoltarea tehnologiei:
“Motorola este o faimoasa companie americana ce a dus la o revolutie a telefoanelor mobile, cu un palmares de peste 80 de ani de inovatie, incluzand crearea primului telefon mobil”
El a mai spus ca a vazut noua productie de telefoane business ca “noua generatie a aparatelor mobile ce urmeaza sa ne imbunatateasca viata in anii ce vor urma”.

Odata cu achizitia Motorola, Google a primit si cele peste 17.000 de patente veritabile ale companiei.
Autoritatile chineze au incheiat intelegerea cu conditia ca Google sa distribuie gratuit sistemul de operare Android pentru inca 5 ani.
Comisia Europeana, deasemenea, a aprobat intelegerea dar nu a concluzionat o problema in ceea ce priveste sistemul de operare Android, spunand ca este improbabil ca Google sa restrictioneze folosirea sistemului de operare Android exlusiv pentru Motorola.
Deasemenea, guvernul american a aprobat intelegerea Google – Motorola.

Leave a Reply