Microsoft si-a luat ramas bun de la Windows 7 si de la milioanele de calculatoare care inca il ruleaza…

Microsoft si-a luat ramas bun de la Windows 7 si de la milioanele de calculatoare care inca il ruleaza…

Timp de citit: < 1 minute

14 Ianuarie a fost o zi mare pentru Windows. Microsoft a renuntat la suportul pentru Windows 7, la aproape 11 ani de la lansarea sistemului de operare. Windows 7 cu siguranta si-a facut treaba dupa ce a fost lansat, cu noua sa bara de sarcini, administrarea ferestrelor Aero, bibliotecile de fișiere și multe altele.

Windows 7 a devenit atat de popular, incat a durat aproape patru ani pentru ca Windows 10 sa il intreaca în cota de piata. Chiar si astazi, milioane de calculatoare ruleaza inca Windows 7, iar sistemul de operare detine inca un procent masiv de 26% din cota de piata. Microsoft a petrecut ani buni incercand sa-i faca pe oameni sa treaca la Windows 10, dar zeci de milioane de PC-uri vor fi acum lasate vulnerabile la exploatarile si vulnerabilitatile de securitate.

Firmele si institutiile care utilizeaza Windows 7 vor putea plati pentru actualizari extinse de securitate, dar pentru unii ar putea fi un cost prea mare. Actualizarile extinse pentru Windows 7 Enterprise sunt de aproximativ 25 USD per calculator, iar costul se dublează până la 50 de dolari pe dispozitiv in 2021 si din nou la 100 USD în 2022. Este si mai rau pentru utilizatorii Windows 7 Pro, care porneste de la 50 USD per calculator si sare la 100 USD in 2021 si 200 USD în 2022. Aceste costuri vor varia în mod natural in functie de volumul de calculatoare utilizate in cadrul unei afaceri, dar vor fi în continuare substantiale pentru firmele mai mari.

Leave a Reply