Microsoft va lansa Windows 10S

Timp de citit: < 1 minute

Microfost a anuntat lansarea unui nou sistem de operare, putin mai diferit decat ceea ce vedem acum, si anume Windows 10S. Windows 10S este dedicat in special unitatilor de invatamant sau persoanelor ce folosesc mai rar laptop-ul si au nevoie de un soft rapid.

 

Evident, fata de versiunea Pro, acest Windows aduce niste limitari importante. Nu veti putea instala in PC-ul dvs decat aplicatiile din Store, nimic altceva din exterior. Aceasta miscare este conceputa pentru a impiedica studentii sa instaleze soft-uri malitioase, dar va opri si scolile sa profite de aplicatiile freeware, cum ar fi GIMP, o alternativa populara gratuita pentru Photoshop.

Totusi Windows 10S este destul de rapid, mai rapid chiar decat versiunea Pro pe acelasi hardware, pornind in aproximativ 15 secunde. Acest nou sistem de operare are un ecran de pornire simplificat si reproiectat si are o strategie similara cu sistemul de operare Chrome al Google.

Microsoft va lansa Windows 10S

 

Microsoft nu a dezvaluit inca cerintele sistemului Windows 10 S, dar a confirmat ca va funcționa pe “intreaga gama de hardware Windows 10”.

Avand in vedere ca acest soft va fi folosit in scoli, va fi foarte util. Windows 10S costa 189 de dolari si va fi disponibil din vara. Vine la pachet cu o subscriptie la Minecraft Education Edition si Office 365 for Education. Daca doriti sa faceti trecerea la Windows 10S o puteti face gratuit daca aveti deja licenta de Windows 10 Pro.

Leave a Reply