Unde gasim programe gratuite necesare pentru pc !

Timp de citit: 2 minutes

Ai nevoie de un program care sa deschida un fisier arhivat, audio, video, pdf sau document si nu gasesti? O sa iti dam cateva ponturi si sa iti spunem unde gasesti programe gratuite pe pagina producatorului.

1. Primele programele se numesc WinRar si 7-Zip, acestea va ajuta sa deschideti fisiere arhivate de tip zip, rar, cab, tar si altele. De ce avem nevoie de ele? Pentru ca pe net gasim multe fisiere arhivate ca sa ocupe mai putin spatiu, acesta este si o metoda buna si impotriva virusilor si altor programe nedorite. Winrar si 7 zip se pot descarca gratuit in functie de limba si sistem de operare accesand urmatoarele adrese:
http://www.rarlab.com/download.htm
http://www.win-rar.com/download.html

http://www.7-zip.org/

2. Browser-ul web cu care vine Windows, Internet Exporer, nu pare sa fie cea mai fiabila solutie de navigat pe internet, de aceea va recomandam sa utilizati alte browsere mult mai personalizabile si usor de folosit. Pe langa faptul ca aceste sunt mai fiabile, permit modificarea temei, instalarea de plugin-uri folositoare si au multe optiuni si setari de navigare.
Mai jos adresele de unde puteti descarca cele mai cunoscute bowsere web:
http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
http://www.apple.com/safari/
http://www.opera.com/
https://www.google.com/chrome?&brand=CHMA&utm_campaign=en&utm_source=en-ha-na-row-bk&utm_medium=ha

3. Tocmai ai descarcat un film, nu ai cu ce sa il deschizi si Windows media player iti spune ca nu are codecuri instalate? Nici nu are nevoie, daca vrei sa deschizi un film iti trebuie un media player bun care le poate deschide si fara codecuri sau alte programe aditionale. Cele mai cunoscute media playere pentru filme sunt KmPlayer, BSPlayer si VLC Media Player, Quick Time si Real Player. Acestea deschid majoritatea formatelor video fara a fi nevoie de codecuri suplimentare, adresele lor de descarcare sunt:
http://europe.real.com/realplayer
http://kmplayer.en.softonic.com/
http://www.videolan.org/vlc/
http://www.bsplayer.com/
http://www.apple.com/quicktime/download/

4. Pentru fisierele audio o sa folosim alte programe specializate numai pe aceasta parte deoarece acestea au mai multe optiuni pentru listele de redare, egalizatoare si setari de sunet pentru intrare si iesire. Cele mai bune audio playere sunt Winamp, Sound Bird si Aimp:
http://www.winamp.com/
http://www.aimp2.us/
http://getsongbird.com/

5. Cele mai importante programe care nu trebuie sa lipseasca dintr-un computer sunt programele cu care puteti deschide fisiere de tip PDF si programe cu care puteti deschide si edita fisiere doc, xls, ppw, pps si asa mai departe. Pentru a deschide un pdf instalam Adobe Reader pe care il gasiti gratuit aici:
http://get.adobe.com/reader/

Pentru toate celelalte documente putem instala programe gratuite care inlocuiesc gama Microsoft Office, aceste programe sunt Open Office, Free Opener Abi Word, Gnome Numeric si Libre Office:
http://www.libreoffice.org/
http://www.abisource.com/
http://www.freeopener.com/
http://www.openoffice.org/
http://projects.gnome.org/gnumeric/

6. Daca vreti sa deschideti si sa editati tot felul de poze, la urmatoarele adrese gasiti cateva programe gratuite:

http://www.xnview.com/en/index.html
http://www.irfanview.com/
http://picasa.google.com/
http://www.gimp.org/
http://www.getpaint.net/

7. Ultimele din aceasta lista, dar nu cele din urma sunt programele pentru scris CD-uri si DVD-uri. Mai jos aveti cateva adrese de unde puteti descarca programe gratuite pentru unitatea optica:
http://www.nero.com/eng/downloads-nbl-free.php
http://www.deepburner.com/
http://infrarecorder.org/
http://cdburnerxp.se/

Speram ca aceste informatii sa va fie de folos si sa va scuteasca de ceva probleme in plus.

One thought on “Unde gasim programe gratuite necesare pentru pc !”

Leave a Reply