Canon lansează un software gratuit care transformă unele dintre camerele sale foto în camere web

Canon lansează un software gratuit care transformă unele dintre camerele sale foto în camere web

Timp de citit: < 1 minute

Lipsa de webcam-uri la nivel mondial nu mai reprezintă o problemă pentru fotografi.

Canon USA tocmai a lansat un software nou care poate ajuta unii utilizatori să depășească deficiența globală de camere web cauzată de o creștere a cererii din cauza Covid-19.

Regulile de izolare din majoritatea țărilor au sporit dependența noastră de apelurile video din motive personale – fie prin Zoom, Skype sau Google Hangouts – și pentru mulți care dețin deja o cameră web, calitatea video poate să nu fie prea buna, mai ales la lumină scăzută.

Dacă sunteți un utilizator Canon, este posibil să aveți noroc, deoarece noua versiune EOS Webcam Utility Beta a producătorului de camere poate fi o alternativă, plug-and-play, gratuită ușor de utilizat. Există totuși câteva avertismente.

După cum sugerează și numele, software-ul este încă în versiune beta și va funcționa doar pe PC-urile care rulează versiunea pe 64 de biți a Windows 10. De asemenea, este capabil să convertească unele camere Canon – DSLR, mirrorless și compact-uri PowerShot – în camere web pentru videoconferinta.

Descărcarea software-ului este simplu: conectați aparatul foto la un PC cu Windows cu un cablu USB, apoi mergeți la pagina dedicată de pe site – ul Canon USA . Parcurgeți în jos lista de camere acceptate de pe pagina respectivă și selectați modelul pe care îl dețineți. Apoi mergeți la fila Drivere și descărcări, selectați „Software”, urmată de „Windows 10 (x64)” pentru sistemul de operare. Noul software EOS Webcam Utility va fi listat acolo – selectați și descărcarea va începe automat.

Și asta este: videoclipuri de înaltă calitate (asigurați-vă că schimbați setările camerei pentru a se potrivi nevoilor dvs. daca o folositi în condiții de lumină scăzută).

Leave a Reply