Dell Chromebox

Timp de citit: 2 minutes

Directionat mai mult catre utilizatorii de mici afaceri decat catre consumatorii comuni, Dell Chromebox va ofera o experienta bazata pe cloud computing cu performante puternice, datorita procesorului Intel Core i3.

PRO

  • Sasiul compact.
  • Sistemul porneste rapid.
  • Rapid în utilizarea multimedia.
  • 4 GB memorie RAM.

CONTRA

  • Unitate SSD de 16 GB.
  • Sistem de operare Chrome OS
Dell Chromebox

Chromebox masoară 12.4 cm lungime, 12.4 cm latime, 4.3 cm inaltime si este realizat din policarbonat negru mat. Este prevazut cu un suport de montare VESA; de exemplu il puteți monta în spatele unui televizor mare, il conectati prin HDMI, pentru ca apoi sa aveti un adevarat televizor inteligent.

Zgomotul produs de cooler este aproape inexistent asa ca o sa il puteti folosi in aceasta combinatie fara probleme, puteti viziona filme online fara sa fiti deranjat de sunetul cooler-ului specific unui calculator.

Dell Chromebox

Sistemul de operare Chrome OS care ruleaza pe Chromebox este mult mai intuitiv decat orice sistem de operare al unui Smart TV, si marele avantaj fata de televizoarele inteligente este ca nu veti avea probleme cu incarcarea corecta a site-urilor de internet. Un alt mare avantaj este ca va puteti loga pe Chromebox direct cu contul Google si veti avea acces la toate beneficiile acestuia: mail, youtube, Google Docs, diverse aplicatii si chiar extensiile pentru browserul Chrome.

Dell Chromebox

Intrucat sistemul de operare Chrome OS este centrat pe browserul Chrome, este o alegere buna pentru persoanele care lucreaza aproape exclusiv cu site-uri sau aplicatii web. 4 GB de memorie RAM va permite sa aveti multe file sau aplicatii Web deschise simultan.

In partea din fata gasiti 2 porturi USB 3.0, pe lateral este slotul pentru card SD si pe partea din spate, veti gasi un DisplayPort, un port Ethernet, un port HDMI, un jack pentru casti si alte două porturi USB 3.0. Conexiunile wireless includ Wi-Fi 802.11ac si Bluetooth.

Spatiul de stocare, pe SSD (16 GB), inclus poate fi considerat foarte mic pentru un PC cu Windows sau Mac dar deoarece sistemul este menit utilizarii in cloud, este de asteptat sa utilizați Google Drive sau o unitate externă pentru stocare; puteti utiliza un hard disk extern, un card SD sau un stick USB pentru stocarea locala suplimentara a materialelor media, precum videoclipuri si fotografii. De asemenea nu uitati ca aveti stocare nelimitata pentru documente cu Google Docs si stocare nelimitata pentru fotografii si filmulete in Google Photos asa cum aveti si pe telefonul inteligent cu Android.

Leave a Reply