DELL Optiplex SX280 – Solutia pentru spatii mici

Timp de citit: < 1 minute

Buna ziua, astazi o sa va prezit o unitate Dell pe cat de mica pe atat de fiabila care tine sa multumeasca utilizatorii de IT ce nu au foarte mult spatiu la birou.

Este vorba despre Dell OptiPlex Ultra Small Form Factor SX280, calculatorul care a reusit sa adune toate piesele intr-o carcasa de numai 8.9 x 25.2 x 26.3 cm. Fiind atat de mic isi gaseste locul oriunde in incapere si poate fii portabil la nevoie, cantarind aproximativ 5 Kg.
Acest mic desktop are la baza un procesor Intel pentium 4 HT (Hyper Treading) ce lucreaza la o frecventa de 2800 mhz si o memorie DDR II cu o capacitate de 1024 Mb care poate fii extinsa pana la 2048 Mb cu ajutorul celor 2 sloturi DIMM.
Capacitatea unitatii de stocare este de 80 Gb si are o interefata S-ATA, ea poate fii extinsa in limita tehnologiei de pe piata. Porturile pe care le gasiti pe carcasa sunt 7 x USB, 1 x Rj-45, 1 x DVI-I (Dual Link), 1 x Paralel, 1 x Serial si 4 x Audio.
Singurul mic dezavantaj al acestui sistem il constituie lipsa sloturilor de tip PCI din cauza dimensiunilor reduse. In schimb se pot extinde sau upgrada toate componentele acestuia.

Chipset-ul placii de baza, Intel i915G, accepta o gama variata de procesoare intel si tot odata vine cu o placa video Intel Graphic Controller 915. Dupa parerea mea, aceasta placa video, este mai mult decat suficienta pentru acest tip de calculator si isi face foarte bine treaba.

Pentru detalii suplimentare legate de DELL OP SX280, va rugam accesati Calculatoare SH.

Leave a Reply