Laptopul hp compaq nc8430

Timp de citit: 3 minutes

Avand in vedere ca in ultima vreme v-am tot prezentat sisteme desktop, calculatoare si imprimante, acum incercam sa trecem un pic la portabilitate si va prezentam un laptop.

Dupa ultimul transport de marfa venit, fiind un pasionat de wide screen, mi-a facut cu ochiul un laptop HP8430, pe care ulerior m-am uitat la un film si spre marea mea uimire, desi cei de la HP l-au scos de pe piata, are o paleta de culori foarte naturala care te atrage imediat ce vezi logoul sistemului de operare. Are un ecran wide screen cu diagonala de 15,4 inci care are la baza o tehnologie WXGA / TFT active matrix si o rezolutie de 1680 x 1050 . Pentru un asemenea ecran placa video este pe masura, un ATI Mobility Radeon X1600 la 256 Mb.

Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core 2 Duo model T7200 cu 4mb cache L2 care lucreaza la o frecventa de 2000 Mhz si face o echipa buna cu cei 2 Gb RAM de tip DDR II montati in 2 sloturi SODIMM care permit o memorie RAM maxima de 4 Gb (2GB in fiecare slot)

Procesorul, memoria RAM si placa video sunt suficient de puternice pentru a rezista aplicatiilor solicitante si jocurilor PC aparute pana in 2007 (jocuri ca NFS Carbon, Counter Strike, Fifa 08 e.t.c.).
Pentru ca tot vorbim de portabilitate precizam ca are o capacitate de stocare de 80 Gb cu o interfata S-ATA, mai rapida si mai eficienta fata de obisnuita interfata P-ATA. Pe hard disc va puteti aduna fisierele, pozele, jocurile, filmele sau alte aplicatii in functie de necesitati cu ajutorul

DVD-Writer-uli de mare viteza si tot cu ajutorul lui puteti sa scrieti/rescrieti CD-uri sau DVD-uri. Insa DVD-RW/R-ul nu este singura posibilitate de a stoca sau impartii informatii, porturile USB 2.0, Bluetooth-ul, cititorul de carduri SD/SC, portul de retea RJ-45 Broadcom Gigabit (10/100/1000 NIC), portul modem RJ-11 si reteaua Wireless Intel 802.11a/b/g sunt conexiunile care il ajuta sa se descurce in orice imprejurari.
Inginerii HP s-au gandit si la siguranta fisierelor dumneavoastra si au proiectat pentru acest laptop un cititor de amprenta care permite deschiderea laptopului doar de catre posesor. Un sistem bine gandit din punct de vedere al protectiei datelor din perspectiva mea.
Daca mergeti la drum lung si vreti sa ascultai muzica sau sa vedeti un film puteti conecta castile la portul audio 16-bit Sound Blaster Pro, in cazul in care ati uitat castile acasa nu este nici o problema deoarece laptopul are 2 boxe stereo incorporate carora le puteti regla volumul cu ajutorul celor 3 butoane (volum+, volum- si mut) aflate deasupra tastaturii de scriere. Langa portul de casti mai gasim un port pentru microfon pentru o posibilitate decomunicare optima.
Touch-pad-ul, cu care puteti naviga fara ajutorul mouseului, este prevazut cu un scroll si 3 butoane (click stanga, click dreapta si scroll).
Laptopul se poate conecta foarte usor la un monitor prin portul VGA sau la un televizor prin portul S-Video cu 7 pini pritr-un cablu S-Video – RCA, S-Video – Scart sau S-Video – S-Video in functie de televizorul pe care doriti sa il conectati. Pentru a putea folosii laptopul departe de priza, acesta vine dotat cu o baterie Li-ion cu 8celule.
Dupa cate v-am povestit tind sa cred ca am lasat impresia ca ar fii voluminos, defapt are o greutate de numai 2,7 kg si masoara 28 mm grosime,358 mm latime si 259 mm lungime.
Trebuie sa va mai spun ca este compatibil cu majoritatea sistemelor de operare de pe piata cum ar fii Linux Arch, Debian, Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Fedora, Mandiva,Windows XP Professional Edition(Service pack 1,2,3) , Windows XP Home Edition(Service pack 1,2,3), Seriile Windows Vista, Windows 7 e.t.c.
Laptopul despre care am tot vorbit exista in 2 variante la pretul de 1250 si 1320 lei (diferand meoria ram de la 1 la 2Gb). Noi l-am testat pe un Windows XP Professional Edition Refurbished, pecare il puteti cumpara la pretul de 150 lei din magazinul nostru.

Detalii despre laptop cat si despre Windows aici

Varianta 1: Laptop HP NC8430, T7200 2 Ghz, 1GB, 80 GB
Varianta 2: Laptop HP NC8430, T7200 2 Ghz, 2GB, 80 GB

Leave a Reply