Vești proaste pentru Microsoft: Huawei Matebooks vin cu Linux

Vești proaste pentru Microsoft: Huawei Matebooks vin cu Linux

Timp de citit: < 1 minute

Deoarece Huawei e restricționat să facă afaceri cu companii americane, compania a apelat la Linux pentru modelele populare de laptop. Modelele MateBook care rulează o distribuție bazată pe Debian sunt disponibile în China.

Vești proaste pentru Microsoft: Huawei Matebooks vin cu Linux

Problemele dintre Huawei și guvernul SUA rămân departe de a fi rezolvate. Gigantul chinez, care a supraviețuit primelor 30 de zile ale embargoului de 90 de zile, nu este încă în măsură să se angajeze în niciun comerț cu firme americane. Posibilitatea ca această interdicție să se extindă puternic este mare. Cu sistemul de operare Harmony din departamentul de smartphone-uri, Huawei își propune să închidă decalajul cu Android și trebuie să facă o muncă mult mai mare atunci când vrea să ia o cale similară pentru desktop. Din fericire, nu are nevoie, sistemul de operare Linux, open source, așteaptă ca toată lumea, inclusiv Huawei, să profite la maxim.

Conform raportului Betanews, Huawei folosește Deepin (o distributie Linux) pe modelele MateBook 13, MateBook 14 și MateBook X Pro ce sunt comercializate in China. Deepin este un fel de versiune chinezească a distributiei Debian și este cunoscută ca având cel mai frumos mediu desktop de pe piață.

Leave a Reply