Ce sunt calculatoarele second hand SFF si de ce au devenit atat de populare in ultimii ani

Ce sunt calculatoarele second hand SFF si de ce au devenit atat de populare in ultimii ani

Timp de citit: 2 minutes

In ultimii ani, magazinele de calculatoare second hand, printre care si Interlink, au contribuit la popularizarea PC-urilor de tip SFF (Small Form Factor). Dupa cum le spune si numele, aceste calculatoare second hand au dimensiuni mult mai mici, spatiul din interiorul carcasei fiind regandit intr-o maniera mult mai eficienta. Calculatoarele second hand de tip SFF sunt folosite in special de banci sau alte institutii publice, care le prefera deoarece ocupa un spatiu redus, sunt extrem de silentioase si au un consum scazut de energie electrica.

Iata in continuare principalele avantaje ale unor calculatoare second hand cu carcasa Small Form Factor:

1. Dimensiuni. Acestea au dimensiuni mult mai mici decat calculatoarele desktop cu carcasa Tower. Un desktop SFF poate fi asezat in locuri mult mai inguste si mai stramte decat o unitate normala de calculator.

2. Preturi. Un calculator SFF nou poate costa peste 1.000 de euro, deoarece acest tip de PC-uri se adreseaza in general sectorului de business. Cu toate acestea, pretul unuia second hand poate fi chiar si de 2-3 ori mai mic.

3. Performante. Performantele unui calculator second hand de tip SFF nu se deosebesc cu nimic fata de cele ale unui desktop Tower. Faptul ca dimensiunile sunt mai mici nu inseamna ca piesele utilizate sunt de laptop, ci pur si simplu spatiul din interiorul carcasei a fost regandit si eficientizat.

4. Nivel redus de zgomot. Calculatoarele second hand SFF se remarca prin silentiozitate, fiind ideale pentru banci, spitale sau alte locuri in care nivelul de zgomot trebuie sa fie unul redus. De altfel, se spune ca nu iti poti da seama doar pe baza zgomotului daca un calculator second hand SFF este pornit sau oprit.

5. Consum redus. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale SFF-urilor, unele dintre acestea fiind proiectate pentru a consuma chiar si mai putin decat un bec de 50 de wati.

Un mic dezavantaj al calculatoarelor cu carcasa Small Form Factor este acela ca piesele de schimb sunt ceva mai greu de gasit, iar anumite componente nu sunt compatibile cu aceste modele.

Pe site-ul nostru, gasesti 100 de modele de calculatoare second hand SFF si SFF/Desktop, de la producatori renumiti precum Compaq, Dell, Fujitsu Siemens, HP si Lenovo. Acestea sunt dotate cu procesoare avand o frecventa intre 1,70 GHz si 3,40 GHz, capacitatea HDD variaza intre 40 GB si 500 GB, iar capacitatea RAM – intre 1 GB si 16 GB.

Daca alegi sa iti achizitionezi un calculator second hand de la Interlink, beneficiezi de urmatoarele avantaje:

– garantie standard de 12 luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani, prin intermediul serviciului de garantie extinsa;

– transport gratuit la comenzi a caror valoare depaseste suma de 150 de Lei;

– livrare rapida in toata tara, in maximum 48 de ore;

– drept de retur in maximum 60 de zile;

– 5% din valoarea oricarei comenzi online sub forma de credit, pe care il poti folosi pentru a cumpara noi produse de pe site-ul nostru.

Leave a Reply