Summer Black Friday (2024)

Măsuri pentru protecția mediului

Stimati clienti,

Va informam ca aveti urmatoarele obligatii prin legislatia specifica privind protectia mediului si regimul deseurilor:

-       Sa nu se abandoneze si sa nu se depoziteze deseurile in afara locurilor special amenajate.

-       Sa se depuna separat deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), deseurile de baterii si acumulatori, deseurile de ambalaje reciclabile (hartie-carton, sticla, plastic si metal), numai la recipientele special destinate acestui scop, fara a fi amestecate cu deseul menajer.

-       Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), pot contine substante periculoase pentru mediu si sanatatea umana. Conform OUG 5 / 2015, exista obligativitatea predarii acestora, pentru tratarea corespunzatoare si valorificarea componentelor reciclabile. Pretul de vanzare al produselor Echipamente Electrice si Electronice (EEE), contine o valoare numita" timbru verde", care asigura tratarea ulterioara a echipamentelor uzate colectate. Din acest motiv, odata ce devine deseu, produsul EEE poate fi predat gratuit operatorului dvs. de salubritate, la furnizor / magazin in sistem "unul la unul" atunci cand achizitionati alt echipament similar sau la punctul de colectare organizat de Primaria sectorului / localitatii dvs. sau unui alt operator autorizat.

-      lndepartarea bateriilor si acumulatorilor odata cu deseul menajer este interzisa prin actul de baza HG 1132/2008, datorita continutului toxic de mercur (Hg), cadmiu (Cd) si plumb (Pb).

Utilizatorul final (consumatorul) este obligat sa returneze bateriile si acumulatorii uzati. Aceste deseuri pot fi returnate gratuit la punctul de vanzare, dupa utilizare, sau la alte puncte de colectare speciale. Reciclarea bateriilor ajuta la economisirea resurselor, permitand recuperarea metalelor valoroase, cum ar fi: Nichel, Cobalt, Argint.

-      Simbolul (marcajul) aplicat produselor, care indica faptul ca deseurile DEEE, bateriile si acumulatorii fac obiectul unei colectari separate, il reprezinta o pubela barata cu o cruce.


Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

 

SC INTERLINK GROUP SRL intocmeste si pastreaza un Registru privind produsele EEE neconforme si rechemarile din piata, in conformitate cu HG 322/2013.

Primești ofertele speciale direct pe adresa ta de e-mail!

Drept de autor © 1997 Calculatoare Refurbished